Gåva Scandinavisch design 'had zo moeten zijn...' | zwangere vrouw Courant

2021-11-16 13:15:09 By : Ms. Luo Ms

Marieke Buis: trots op een bijzondere collectie Noorse truien...'. (© Eigen foto)

BEETSTERZWAAG Het was al jaren de grote wens van Marieke Buis om een ​​eigen winkel te openen. We moesten wachten op een geschikt moment en op het juiste gebouw, waar mensen zowel konden wonen als werken.

In 2017 betrok Marieke met haar gezin een pand aan de Hoofdstraat in Beetsterzwaag. “Het had zo moeten zijn”, legt Marieke uit, “alle puzzelstukjes vielen op hun plaats”. Samen met haar man hebben ze enkele maanden hard gewerkt, leveranciers bezocht, ingekocht en ingericht. Op 15 maart 2018 vond de officiële opening plaats van Gåva Scandinavian design.

“Beetsterzwaag had al hele leuke winkels en daar moet je niet mee willen concurreren, daarom hebben we een concept bedacht dat dicht bij onszelf ligt en er nog niet was”, zegt Marieke. Zij en haar man zijn grote Scandinavische liefhebbers, ze komen hier regelmatig en hebben een zwak voor alles wat daar vandaan komt.

Ondanks dat de winkel niet heel groot is, is er toch een grote diversiteit aan Scandinavische merken. Zo is er het kleurrijke en grafisch zeer opvallende Finse servies van Marimekko, zij verkopen Zweedse sieraden van het merk Edblad (roestvrij staal zodat het lang mooi blijft, minimalistisch en zeer betaalbaar).

Ook het Deense snoepmerk Lakrids mocht niet ontbreken in het assortiment. Deze natuurlijke en glutenvrije lekkernij bestaat uit een kern van zeer zuivere drop, omhuld door een laagje chocolade en afgewerkt met een laagje suiker in diverse smaken. Te lekker om te weerstaan! Bij Gåva Scandinavian design kun je de verschillende smaken zelf komen proeven.

Prominent aanwezig in de winkel is de muur vol Noorse truien en vesten, gemaakt van merinowol. Ideaal en comfortabel in alle weersomstandigheden. Er is een zeer uitgebreide collectie en dat is best bijzonder, want in veel winkels zijn ze niet te koop.

Al met al reden genoeg om een ​​kijkje te nemen bij Gåva Scandinavian design. Een bijzondere winkel met een echte eigen stijl. Gåva Scandinavian design is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur (zaterdag tot 17.00 uur).

Zwangere Courant, dichterbij kun je niet komen.